VALGFAG PÅ EFTERSKOLEN PLAY

Første hold
– sommeren 2023

Efterskolen Play musiklinje

Vi har valgfag en gang om ugen, hvor man har mulighed for at stifte bekendtskab og/eller fordybe sig valgfaget sammen med andre elever. 

På Efterskolen PLAY har du valgfag. Her kan du få nye interesser og fordybe dig i emner, der udvider din faglige legeplads.

Kom ud af din komfortzone

Valgfaget er med til at give adspredelse fra hverdagens fordybelse i det boglige og i linjefaget. Derfor skal du se valgfaget som en mulighed for at opleve nyt ud fra egne interesser. Og du låser dig ikke fast på ét emne – der vil nemlig være mulighed for omvalg 1-2 gange om året. 

PLAY TIME FOR DRENGE & PIGER

Muligheden for at skabe et frirum til at være social opstår i dette fag, hvor gruppedynamikken styrkes. Det er et valgfag, hvor du kan opleve samspillet med dine kammerater – helt uden at tage hensyn eller stilling til det modsatte køn. Her kan du bare være DIG. 

Du vil få erfaring med at samarbejde med det køn, du identificerer dig med. Det er essentielt, at faget ikke skal opleves som et fag, hvor vi udvikler på kønsstereotypiske fordomme over for de forskellige køn, men tværtimod fokuserer på værdien af, at vi normalt undervises på tværs af kønnene. Det er sundt og lærerigt, at indgå i kønsopdelte fællesskaber – fuldstændigt som det er i ikke-kønsopdelte fællesskaber!

Hvorfor er det opdelt?

Valgfaget er opdelt for at give dig mulighed for at afprøve forskellige oplevelser, der i udgangspunktet er tiltænkt det modsatte køn – i en stereotypisk optik. Du vil således opleve og tale om fællesskab med samme køn på tværs af kønnene – både på skolen og på mindre ekskursioner. Og så skal du lære, at det er OK at turde miste fodfæste for en stund.

PLAY TIME er tid til at reflektere over, hvad der sker i et kønsopdelt univers – så du kan genkende kønsstereotyper i et moderne og historisk perspektiv. 

HVAD FÅR DIN PULS OP?

Læs om linjerne på PLAY her

Kontakt JP Nielsen
Mail: jp@efterskolenplay.dk
Tlf: 22 90 22 38