badminton

Har du flair for fjerbolde og forhåndsslag? 

På PLAY ligger badmintonverden åben
 for dig, der er nysgerrig og ambitiøs med din sport.

efterskolens badmintonlinje

Drømmer du om at træne målrettet og intensivt og om at indgå i et badmintonmiljø, hvor fællesskab og begejstringen ved at opnå noget sammen er i højsædet? Har du lyst til at fordybe dig i din sport sammen med andre unge, der deler din passion?

Så er badmintonlinjen på Efterskolen PLAY noget for dig.

EFTERSKOLENS BADMINTONLINJE

Drømmer du om at træne målrettet og intensivt og om at indgå i et badmintonmiljø, hvor fællesskab og begejstringen ved at opnå noget sammen er i højsædet? Har du lyst til at fordybe dig i din sport sammen med andre unge, der deler din passion?
Så er badmintonlinjen på Efterskolen PLAY noget for dig.

Turneringsaktiv og vant til at træne intensivt?

På Efterskolen PLAY vægter vi tid til fordybelse – derfor prioriterer vi at have mange linjefagslektioner i løbet af en almindelig uge. På den måde har du for alvor mulighed for at dykke ned i og dyrke din passion.

Som elev på badmintonlinjen på PLAY får du hver uge 16 træningslektioner af 45 minutter. Derfor er det vigtigt, at du brænder for sporten og har både lyst til og mod på at fordybe dig.

Det betyder, at du skal være vant til at træne intensivt og deltage i turneringer, og at du skal have lyst til at arbejde fokuseret og målrettet på at dygtiggøre dig i din sport.

De 16 ugentlige lektioner med badminton er fordelt på 8 moduler af 90 minutter. Du har badminton på skemaet fire dage i ugen; disse dage har du et modul før middag og et modul efter middag.

I træningen arbejder vi med teknik og taktik, fysisk og mental styrke, og vi har fokus på at gøre dig hurtig, stærk og bevægelig på banen – derfor har vi også to fysiske træningspas i løbet af ugen. Det betyder, at du ud over træningen i vores nye hal også kommer til at have to træningspas med vores fysiske træner i efterskolens splinternye og veludstyrede styrketræningsrum.

På badmintonlinjen vil du opleve, at der er plads og tid til, at du kan eksperimentere med nye elementer i spillet og fordybe dig i detaljer, der på sigt kan give dig et forspring på banen.

Læs mere om indholdet i de fire grundelementer teknik, taktik, fysisk og mental styrke ved at folde siderne ud herunder.

  • Centralbevægelse
  • Grebsskifte
  • Rotationer i underarm og omkring tyngdepunkt
  • Maskeringer
  • Variationer fra forbane, mellembane og bagbane
  • Benarbejdsteknikker til og fra hjørnerne med fokus på at kunne vælge den mest effektive løsning i hver enkelt situation
  • Stabil teknik og sikkerhed i højt tempo
  • Regelspil, der udfordrer teknik

  • Udarbejde og forstå spilkoncept
  • Valg af slag, der passer til spilsituationen
  • Regelspil, der udfordrer spilforståelse og taktisk forståelse
  • Arbejde med at justere egen og udfordre modstanderens taktik i kamp
  • Opfinde egne spil med taktiske udfordringer
  • Brug af video til analyse af sig selv og modstandere

Den fysiske del af din udvikling er en vigtig del af den samlede ugeplan. Der vil indgå:

  • Skadesforebyggende træning
  • Arbejde med balance, speed, styrke og bevægelighed
  • Konditionstræning i form af øvelser med og uden bold på banen samt enten cykling eller løb

  • Arbejde med evnen til at tage gode beslutninger under pres
  • Udfordre, hvem du ”vil være” i kamp og træning
  • Arbejde med mentale redskaber som målsætninger, evalueringer og feedback
  • Inddragelse af 3R-modellen i forhold til at forstå egen proces
  • Arbejde med at forstå dig selv i samspil med dem, der kan hjælpe dig til at blive den bedste udgave af dig selv

Spilleren i centrum for træningen

Du er i centrum for din træning. Det betyder, at du har medansvar for din udvikling, og at vi møder dig, der hvor du er, og lytter til dine ønsker og behov, når vi i tæt samarbejde tilrettelægger din træning. Vi tror på, at det er ved fælles indsats, vi kan bringe dig tættest på at nå dine mål og indfri dit potentiale på badmintonbanen.

Når du og vi i fællesskab tilrettelægger din træning, sker det med udgangspunkt i seks-ugersplaner. Det sikrer, at der gennem hele skoleåret er en rød tråd i træningen.

Samtidig med at du er i centrum for din træning, og vi fokuserer på at flytte dig tættere på at nå dine mål, træder du også ind i et unikt fællesskab.

Vi er meget opmærksomme på at skabe et stærkt og hjælpsomt træningsmiljø mellem dig og dine kammerater på linjen. Vi deler interessen for badminton og begejstringen ved at opnå noget sammen, vi hepper på og tager ansvar for hinanden i fællesskabet. Selvom du står alene på banen, har du fællesskabet i ryggen.


 

Playful Practice på badmintonlinjen

Den legende tilgang, som du møder i undervisning på PLAY, møder du også på badmintonlinjen.

Vi dygtiggør os ved at træne mange timer hver uge – det er vigtigt, at det er sjovt, så vi hele tiden har lyst til at bevæge os mod nye mål.

Med den legende tilgang er det målet at bevare din og dine kammeraters motivation og lyst til at lære og udvikle jer. Det er sjovt, men uden at gå på kompromis med kvaliteten – vi har altid for øje at give dig de bedste vilkår for at udvikle dig på banen.

Den legende tilgang betyder, at vi træner badminton, som du kender det, men tilsætter nye og anderledes metoder, som giver dig mulighed for at gå undersøgende og eksperimenterende til træningen.


Kampe

Alt det, du træner i din hverdag på PLAY, skal du naturligvis ud og bruge i kampe.

Du kommer til at deltage i turneringer, som du kender dem, og så deltager vi i den interne efterskoleturnering i løbet af året – disse kampe er også pointgivende til ranglisten.

Vi analyserer sammen dine kampe, evaluerer dine fremskridt og finder ud af, hvilke områder du skal fokusere ekstra på, for at flytte dig i den retning, du ønsker.

Særlige dage med badmintonlinjen

På Efterskolen PLAY sløjfer vi sommetider det normale skema til fordel for anderledes dage, med nye, spændende oplevelser – disse er ofte præget af dit linjefag. Det kan fx være, når din linje tager på ture ud af huset, når vi har linjedage, eller når vi skal på linjetur; det er også, når vi i slutningen af året laver PLAY Projekt.

 

Aktiviteter ud af huset

De fleste aktiviteter ud af huset består for badmintonlinjen i at tage ud for at spille kampe. Vi tager på besøg på andre efterskoler og spiller mod dem, ligesom vi får besøg udefra.

Vi kan også tage på tur for at se ligakampe eller få andre badmintonoplevelser sammen.

 

Linjedage

I løbet af efterskoleåret er der dage, hvor vi glemmer alt om det skema, vi normalt følger, og i stedet bruger hele dagen på de linjer, vi hver især har valgt – det giver os for alvor mulighed for at fordybe os.

Linjedagene på Badminton kan se forskellige ud, og de kan både foregå hjemme på PLAY eller byde på en tur ud af huset. Vi kan fx:

  • Tage til turneringer
  • Fokusere på og fordybe os i et særligt element i vores spil
  • Arbejde med målsætninger og evalueringer
  • Få besøg af og træne med trænere udefra
  • Tage Badminton Danmark/DGI’s basistræneruddannelse (T1) – du får bevis for din gennemførelse
  • Lave sociale arrangementer, der styrker sammenholdet på linjen

 

 

Linjetur

Hvert skoleår tager vi på linjetur. Linjeturene vil typisk variere fra skoleår til skoleår, men du kan være sikker på, at vi har badminton i fokus.

Vi skal ud og møde andre badmintonkulturer og opleve træning på en ny måde, og så vil du få mulighed for – med udgangspunkt i den unikke danske badmintonkultur og den træning, vi har på skolen – at lære fra dig.
 

 

PLAY Projekt

På Efterskolen PLAY har vi ikke eksaminer. Det betyder, at vi i slutningen af året, når andre skoler går til eksamen, har mulighed for at gøre noget andet. Her dedikerer vi i stedet timerne til det, vi kalder et PLAY Projekt.

I dit PLAY Projekt får du mulighed for at fordybe dig i et område af badminton, som du brænder særligt for, og som du har lyst til at udforske og gå i dybden med.

Du kan lave dit projekt enten alene eller sammen med andre fra linjen – måske kan du endda lave det med en kammerat fra en af skolens andre linjer.

Et PLAY Projekt kan fx være at:

  • Planlægge en camp for børn
  • Lave instruktionsvideoer til træning
  • Arbejde med en særlig færdighed, som kræver ekstra fordybelse
  • Arrangere et badmintonevent
 
Du har selv stor indflydelse på, hvad du gerne vil arbejde med.

Nysgerrig på en efterskole med masser af badminton?

Kig forbi til en besøgsdag på Efterskolen PLAY

Tilmeld dig her

Hvem møder du i undervisningen?

På Efterskolen PLAY’s badmintonlinje møder du dygtige og dedikerede undervisere, som brænder for badminton.

I din dagligdag er det Julie og Steen, der møder dig i hallen, og Rolf, der møder dig i styrketræningslokalet.

Badmintonefterskole med dygtige trænere. Steen Thomsen.

Steen har mere end 30 års erfaring som badmintontræner på alle niveauer – fra de yngste begyndere til U-landsholdsspillere og ligaspillere i seniorrækkerne.

Steen er uddannet skolelærer og har arbejdet som lærer i ti år. Gennem den seneste årrække har han fungeret som professionel træner for ungdom og senior i Kolding BK og Odense BK. To klubber, der på grund af den store indsats, de gør for talentudvikling og for at udvikle hele mennesker i eliteidrætten, passer godt til Steens værdisæt.

Steen er desuden tilknyttet elitetræningscenteret i Odense og har i en del år beskæftiget sig med Badminton Danmarks ungdomselitegrupper. I øjeblikket er han ansat som U15-landstræner i Badminton Danmark.

Julie Brammer Christensen. Badmintonefterskole med dygtige trænere.

Julie, der allerede har mange års erfaring som badmintontræner, har primært fungeret som ungdomstræner og beskæftiget sig med alle niveauer helt fra miniton til U17 elite.

Julie er uddannet lærer, og inden sin ansættelse på Efterskolen PLAY arbejdede hun deltid i folkeskolen og deltid i Højbjerg Badmintonklub – på PLAY har hun fået mulighed for at kombinere og forene de to verdener.

Julie har rejst flere steder i verden for at opleve badmintonkulturer. Hun har bidraget som træner ved ophold i New Zealand, Sydafrika, Kina og Cypern.

”Jeg lægger stor vægt på relationen til spillerne, da jeg ønsker at bidrage til udviklingen af både den enkelte spiller og fællesskabet – jeg ønsker at facilitere et træningsmiljø, hvor der er plads til alle. Jeg forsøger at skabe en træning med god energi og motivation til at lære, og her bidrager min personlighed som pligtopfyldende og grundig samt min undren og glæde ved nye udfordringer til, at min træning hele tiden udvikles med plads til at afprøve og tilpasse.”

Fysioterapeut og fysisk træner på Efterskolen PLAY. Rolf Ravn.

”Styrketræning er en central del af undervisningen på PLAY, fordi vi med styrketræning kan gøre kroppen modstandsdygtig og derigennem mindske risikoen for at få ondt eller blive ramt af skader. Derfor er det vigtigt for mig at inspirere og motivere eleverne i træningen – det gør jeg ved at inddrage dem i øvelsesvariationer, tilbyde dem individuelle tilpasninger og ved løbende at monitorere deres fysiske udvikling.”

Rolf er uddannet cand.scient. i konkurrence- og eliteidræt med speciale i præstationsoptimering af elitehåndboldspillere, og så har han en bachelor i fysioterapi.

Rolf har siden 2014 været en central del af IKA – først i Kolding og sidenhen i Grindsted. Her har han været med til at opbygge og etablere Talent Billund, hvor han til dagligt fungerer som fysisk træner, fysioterapeut og håndboldtræner.

FAQ – Find svar på de mest stillede spørgsmål til Badminton her

Finder du ikke det, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte Steen på badminton@efterskolenplay.dk

Vi er en skole med mange timer på linjefagene – derfor forventer vi først og fremmest, at du brænder for badminton. Derudover er det vigtigt, at du er vant til at træne, og at du er turneringsaktiv – dvs. at du spiller turneringer og holdkampe.

Vi har ugentligt fem halpas, to styrketræningspas og et modul til mentaltræning og anderledes/sociale aktiviteter. Timerne er fordelt på fire dage – om onsdagen restituerer vi.

På PLAY har vi af hensyn til badmintonlinjen bygget vores splinternye hal med ekstra højt til loftet, men stadig med god akustik og lyd.

Derudover har vi badmintonvenlige opstregninger på banen, som vores elever er meget glade for, og et nyt og veludstyret styrketræningsrum samt et møderum, hvor vi har mulighed for blandt andet at se video.

Ja. Vi tilrettelægger altid træningen med udgangspunkt i den enkelte spiller.

Vi lytter til dine behov, ønsker og ambitioner, og træningen tilrettelægges altid i et tæt samarbejde mellem dig og underviserne på linjen.

Vi sørger for i løbet af året at evaluere, analysere kampe og undersøge, hvilke områder netop du kan fokusere på for at blive skarpere. Vi fintuner, hvor vi kan, og vi er altid interesserede i at give dig et forspring på banen.

  • Ketcher – gerne flere
  • Sko af god kvalitet
  • Rigeligt med badmintontøj til ugen – der bliver udleveret et spillersæt, når du begynder på PLAY

Vi deltager i den interne efterskoleholdturnering, som løber gennem hele året. Her tæller kampene til ranglisten.

Derudover tager vi sommetider på besøg til kampe på andre efterskoler eller inviterer andre skoler på besøg hos os – også udenfor turneringen.

Gennem året deltager du i turneringer, som du kender dem; her opfordrer vi jer til at tage af sted i samlet flok, og vi vil som trænere være med på udvalgte tidspunkter.

To dage i året deltager vi ved DM for efterskoler – både individuelt og for hold.

Ønsker du at høre mere om vores badmintonefterskole i Jylland?

Kontakt Efterskolen PLAY
Mail: kontor@efterskolenplay.dk
Tlf: 60 40 04 60