Play Håndbold

Kom på en rigtig håndbold efterskole! Her er håndbold er noget, vi skal udforske og lege med og samtidige blive dygtigere til.

Efterskolens håndboldlinje

På Efterskolen PLAY er det vores indstilling, at håndbold er noget, vi skal udforske og lege med. Vi tager legen alvorlig, for den er ikke bare vejen til fornøjelse, men også til de færdigheder, der skal til for at gå hele vejen til øverste niveau.

EFTERSKOLENS HÅNDBOLDLINJE

På Efterskolen PLAY er det vores indstilling, at håndbold er noget, vi skal udforske og lege med. Vi tager legen alvorlig, for den er ikke bare vejen til fornøjelse, men også til de færdigheder, der skal til for at gå hele vejen til øverste niveau.

Første hold
– sommeren 2023

Håndbold på Efterskolen PLAY er for dig, der elsker håndbold og har lyst til at finde ud af, hvor meget et år med fokus på din sport kan bringe dit talent videre.

Håndboldlinjen har både en pige- og en drengeafdeling, hvor vi træner fire gange halvanden time om ugen. Den er for dig, der har spillet håndbold i nogle sæsoner, og som under alle omstændigheder har store ambitioner som udøver.

Sammen med dine kammerater på linjen skal vi undersøge mange aspekter af håndboldspillet og give hinanden et skønt, kreativt og udviklende år, der forandrer os – som sportsfolk og som mennesker.

Træningen på håndboldlinjen

Træningen tilrettelægges ud fra dit udgangspunkt og dine ambitioner. Hvor er du, og hvor vil du gerne hen? Derudover har vi fokus på at udvikle dine fysiske, mentale og sociale færdigheder. Alt sammen vigtige aspekter af din rejse mod at blive en bedre håndboldspiller.

Sportspsykologi

Din mentale og sociale udvikling er i centrum for hele dit ophold på Efterskolen PLAY. Vi arbejder ud fra Team Danmarks sportspsykologiske model og udvikler dig inden for fire overordnede temaer:

  • Målsætning og evaluering
  • Planlægning og genopladning
  • Samarbejde (sociale færdigheder)
  • Præstation – at håndtere pres og forventninger

Det sportspsykologiske arbejde er en integreret del af træningen, da vi tror på, at mentale færdigheder trænes i virkeligheden – ikke i et skolelokale. Som en del af undervisningen i sportspsykologi lærer du at planlægge og strukturere din egen træningsuge.

Fysisk udvikling

Styrketræning er vigtig del af vores hverdag på håndboldlinjen. Med tre fysiske træninger om ugen, superviseret af højt uddannede trænere, arbejder vi med skadesforebyggelse og med at skabe et fundament, som skal sikre dig et langt og godt liv med håndbold.

Træningen planlægges i samarbejde med eleverne og tager udgangspunkt i individuelle planer og ønsker, så det bliver elevernes mål og ambitioner vi understøtter, ikke trænernes. Vi monitorerer hver elevs fysiske udvikling løbende, og vi har blandt andet avanceret testudstyr til at måle spring og sprint.

Ansvarlig for håndboldlinjen:
Jacob Vinholt

Jacob er uddannet cand.scient i konkurrence- og eliteidræt med speciale i kulturel ledelse. Han har været professionel håndboldspiller i KIF Kolding København og Sønderjyske, hvorefter han var spillende assistenttræner i fire sæsoner på det Grindstedhold, som nu er at finde i 1. division.

Han har 14 års trænererfaring, hvoraf hovedparten har været brugt på U16, U19 og seniorniveau. Gennem otte år var han træner i Kolding IF med et dansk mesterskab i U16 drenge og DM bronze for U18 drenge. I dag er han træner for Grindsted 1. divisionsherrer og har trænet U19 liga og 1. division i Grindsted ved siden af. Jacob er også tilknyttet Dansk Håndbold Forbund som talenttræner på drengesiden.

Jacob bor i Grindsted og er til daglig kulturel leder i Talent Billund, hvor han har ansvaret for elevernes trivsel, udvikling og hverdag med særligt fokus på den psykologiske og sociale udvikling.

Trænerne på vores håndbold efterskole

Den ansvarlige for håndboldlinjen er Jacob Vinholt Pedersen (læs om ham over videoen) Derudover vil der være:

  • Håndboldtrænere
  • En fysisk træner/fysioterapeut
  • En målmandstræner
  • En sportspsykolog

 

Målmandstræning på håndboldefterskole

En håndboldmålmand skal have specifik træning, og derfor har vi tilknyttet en målmandstræner, som kommer en gang om ugen for at arbejde individuelt med vores målmænd.

Derudover vil der være specifik fysisk og teknisk træning uden skytter én gang ugentligt. Her vil vi nørde detaljer og optimere den enkeltes teknik og fysik.

Faciliteter – i hallen og træningslokalet

Vi træner i den spritnye hal i tilknytning til skolen, som også kan rumme tilskuere til vores hjemmekampe, så du kan opleve den rigtige efterskolestemning, når I spiller på hjemmebane. På skolen har vi også topmoderne styrketræningsfaciliteter, så alle træningsmuligheder er samlet på skolens areal.

Kampe

På PLAY håndboldefterskole arbejder vi sammen med GGIF Håndbold og Talent Billund, hvor der er rig mulighed for at træne op mod talenter i U17, U19 og eventuelt 1. divisions herrer.

GGIF Håndbold er Grindsteds stolthed, en ambitiøs klub, der aspirerer til Håndboldligaen for herrer, og som har mange andre hold i forskellige rækker, der ligger godt til. Talent Billund er en organisation, der skaber rammer for, at alle kommunens børn og unge kan afprøve, udforske og udvikle deres talenter.

Det er vores ambition at have egne hold i DHF-rækker, men også et holdsamarbejde med GGIF kan komme på tale, hvis vi vurderer, at eleverne vil få et bedre udbytte af det.

Udlandstur på håndboldlinjen

Håndbolden dyrkes i mange lande, og en del af dit år på PLAYs håndboldlinje består i at opleve andre håndboldkulturer. Er der noget, vi kan lære – noget, der kan inspirere os? Vi har derfor en årlig udlandstur, hvor vi besøger et spændende og anderledes håndboldmiljø. Her træner vi med og spiller mod hold fra andre lande og får således nye perspektiver på, hvordan vores sport og kulturen omkring den kan dyrkes.

Hør mere om vores håndboldefterskole i Jylland

Kontakt forstander JP Nielsen
Mail: forstander@efterskolenplay.dk
Tlf: 22 90 22 38