Musik

Vil du skabe soundtracket til et uforglemmeligt efterskoleår? 

Tryk PLAY!

Efterskolens musiklinje

Drømmer du om at udfolde dine evner på en musikalsk legeplads, hvor musikstudie, mixerrum og instrumenter er helt i top? Har du lyst til at fordybe dig i musikkens verden og drømme store musikerdrømme, sammen med andre unge, der deler din passion?
Så er musiklinjen på Efterskolen PLAY noget for dig. 

EFTERSKOLENS MUSIKLINJE

Drømmer du om at udfolde dine evner på en musikalsk legeplads, hvor musikstudie, mixerrum og instrumenter er helt i top? Har du lyst til at fordybe dig i musikkens verden og drømme store musikerdrømme, sammen med andre unge, der deler din passion?
Så er musiklinjen på Efterskolen PLAY noget for dig. 

En hverdag, der spiller

På Efterskolen PLAY vægter vi tid til fordybelse – derfor prioriterer vi at have mange linjefagslektioner i løbet af en almindelig uge. På den måde har du for alvor mulighed for at dykke ned i og dyrke din passion.

Som elev på musiklinjen på PLAY får du hver uge 16 musiklektioner af 45 minutter. Derfor er det vigtigt, at du brænder for musikken og har både lyst til og mod på at fordybe dig.

Ca. halvdelen af ugens 16 lektioner bruger vi i PLAY’s veludstyrede sammenspilslokaler, hvor vi øver alt fra svedige rockhits og rørende popballader til egne originale kompositioner.

Derudover bruger vi tid på, at du og dine kammerater hver især kan fordybe jer i jeres instrumenter. Du får undervisning i dit hovedinstrument, og sammen arbejder vi på at skærpe din teknik, så du får bedre værktøjer til at forfine dit musikalske udtryk.

Teori og hørelære er også på skemaet – det er det både for at fremme din musikforståelse, men også for at du får et redskab til at booste din musikalitet.

I løbet af året kommer vi til at indspille i PLAY’s eget studie. Her arbejder vi blandt andet med, hvordan vi placerer mikrofonen, når vi indspiller, og hvordan lyden kan bearbejdes bagefter. Du får kendskab til akustik, indspilningsteknik, mikrofontyper, indspilningssoftware, mixning af både studie- og livelyd samt mastering.

Ved brug af blandt andet programmet AbletonLive skal vi arbejde med sounddesign og live-performance. Vi kommer til at komponere, skrive noder, producere beats og optage lyde, som vi bearbejder for at skabe helt nye lyde. Kun fantasien sætter grænser.

Derudover vil vi også beskæftige os med sang, rytmeforståelse, filmmusik, komposition og sangskrivning.

Er de 16 ugentlige lektioner ikke nok for dig? På Efterskolen PLAY er dørene til musikstudie, mixerrum og sammenspilslokaler altid åbne, og du har derfor rig mulighed for at dygtiggøre dig – også når undervisningen slutter.

 

Playful Practice på musiklinjen

Den legende tilgang, som du møder i undervisningen på PLAY, møder du også på musiklinjen. 

Vi leger med de musikalske virkemidler, når vi fx spiller en gammel rockklassiker som jazz  waltz, eller når vi trækker naturlyde gennem en sampler for at lave dem om til en ny synthesizerlyd. Også rytmeforståelse kan trænes gennem Playful Practice, og så vil du opleve, at du får mulighed for at gå legende, udforskende og eksperimenterende til musikken i alle dens udtryk – du kan gå på opdagelse i genrer og instrumenter, og du kan åbne helt nye musikalske døre.

 

En musikalsk legeplads

Musikfaciliteterne på Efterskolen PLAY er helt i top.

Vi har et professionelt lydstudie og mixerrum samt to flotte, nye sammenspilsrum fulde af udstyr og alverdens instrumenter. Vores faciliteter gør det muligt for dig at dykke ned i lige præcis den musik, du brænder for – samtidig er det rammer, hvori sammenspil, kreativitet og fordybelse har de allerbedste betingelser for at udfolde sig.

Vi har plads og rum til dine største musikdrømme, og vi glæder os til at drømme dem med dig!

Særlige dage med musiklinjen

På Efterskolen PLAY sløjfer vi sommetider det normale skema til fordel for anderledes dage, med nye, spændende oplevelser – disse er ofte præget af dit linjefag. Det kan fx være, når din linje tager på ture ud af huset, når vi har linjedage, eller når vi skal på linjetur; det er også, når vi i slutningen af året laver PLAY Projekt.

 

Aktiviteter ud af huset

På musiklinjen får du et indblik i den professionelle musikverden; det gør du blandt andet, når vi tager på ture ud af huset. I løbet af året tager vi nemlig på udflugter til lydstudier, spillesteder og teatre, og her oplever du og dine kammerater, hvordan det professionelle musikliv kan se ud. Det bliver både spændende og inspirerende.

Derudover skal vi naturligvis også selv ud og holde koncerter – her skal vi opleve, hvad musikken gør ved os, ved fællesskabet og ikke mindst ved dem, vi spiller for.

 

Linjedage

I løbet af efterskoleåret er der dage, hvor vi glemmer alt om det skema, vi normalt følger, og i stedet bruger hele dagen på de linjer, vi hver især har valgt – det giver os for alvor mulighed for at fordybe os.

Linjedagene på musik kan se meget forskellige ud, og de kan både foregå hjemme på PLAY eller byde på en tur ud af huset. Vi kan fx:

  • Lave indspilningssessioner i PLAY’s professionelle lydstudie
  • Have besøg af en udøvende musiker udefra
  • Tage på en miniturné med vores eget band

 

 

Linjetur

Hvert skoleår tager vi på linjetur. Linjeturene vil typisk variere fra skoleår til skoleår, men en ting er sikker: Vi skal ud og have nogle musikalske oplevelser sammen.

Linjeturen kan fx indeholde koncerter og workshops.

 

PLAY Projekt

På Efterskolen PLAY har vi ikke eksaminer. Det betyder, at vi i slutningen af året, når andre skoler går til eksamen, har mulighed for at gøre noget andet. Her dedikerer vi i stedet timerne til det, vi kalder et PLAY Projekt.

I dit PLAY Projekt får du mulighed for at fordybe dig i et område af musikken, som du brænder særligt for, og som du har lyst til at udforske og gå i dybden med.

Du kan lave dit projekt enten alene eller sammen med andre fra musiklinjen – måske kan du endda lave det med en kammerat fra en af skolens andre linjer.

Et PLAY Projekt kan fx være at:

  • Indspille to af dine egne numre i vores professionelle lydstudie.
  • Lave en elektronisk komposition, et musikværk eller en lydinstallation
  • Spille koncert på et selvvalgt sted
  • Komponere ny filmmusik
  • Optage en musikvideo

Du har selv stor indflydelse på, hvad dit PLAY Projekt skal være.

Nysgerrig på en efterskole med masser af musik?

Kig forbi til en besøgsdag på Efterskolen PLAY

Tilmeld dig her

Hvem møder du i undervisningen?

På Efterskolen PLAY’s musiklinje møder du dygtige, dedikerede og musikglade undervisere.

I din dagligdag er det Brian og John, der slår tonen an.

John Kristensen. ansvarlig for musiklinjen på Efterskolen PLAY.

“Det vigtige for mig er den enkelte elevs udvikling gennem efterskoleopholdet. Både i forhold til deres tekniske færdigheder og deres forståelse for musik, men også i forhold til deres forståelse for hvilken rolle de spiller i samspillet med andre – både musikalsk og menneskeligt.”

Udover at være ansvarlig for musiklinjen på PLAY, er John også professionel musiker, komponist og arrangør.

Han spiller fast i Odense Jazz Orchestra, har tidligere være på turné med Burhan G og har arrangeret for en lang række af kendte solister og professionelle orkestre i Danmark. Deriblandt TV-2, Sigurd Barrett, Simon Kvamm, samt alle de professionelle symfoniorkestre, bigbands og musikkorps i Danmark.

John er rytmisk uddannet basunist fra det Fynske Musikkonservatorium og har en musikpædagogisk diplomeksamen i sammenspilsledelse samme sted fra.

Brian Hansen. Underviser på musiklinjen på Efterskolen PLAY.

Samtidig med jobbet som musiklærer på PLAY, er Brian også aktiv professionel musiker, komponist og producer; han spiller blandt andet med bandet Stormhat og har et samarbejde med musicalperformeren Cecilie Thiim. Derudover har han blandt andet spillet for navne som Jean Michel Jarre og Poul Dissing.

I den klassiske musikverden har Brian kørt landet tyndt og har med enkelte undtagelser spillet i alle landets orkestre. CV’et kan også bevidne medvirken ved et pænt antal teaterproduktioner.

Brian er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som orkestermusiker (kontrabas) med Diplom.

FAQ – Find svar på de mest stillede spørgsmål til Musik her

Finder du ikke det, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte John på: musik@efterskolenplay.dk

Nej, men vi er en skole med rigtig mange timer på linjefaget, så vi forventer, at du brænder for at spille og beskæftige dig med musik.

Efterskolen PLAY har supergode musikfaciliteter. Vi har:

  • Et topmoderne studie og mixerrum fyldt med kvalitetsudstyr
  • Et stort udvalg af kvalitetsinstrumenter og forstærkere
  • To samspilslokaler med instrumenter til enhver musikalsk genre

Det er en musikalsk legeplads, og dørene er altid åbne.

Ja, det må du. Derudover er du velkommen til at benytte skolens pæne udvalg af kvalitetsinstrumenter og forstærkere. Vi har instrumenter til enhver musikalsk genre, og måske du får lyst til at udvide dit repertoire?

Ja, du modtager soloundervisning på dit hovedinstrument. I tilfælde af, at efterskolens lærere ikke kan dække dit instrument, har vi et samarbejde med byens kulturskole, hvor der også findes dygtige lærere.

Ja, det kan du. Du undgår ikke at skulle prøve andre instrumenter, end det, du spiller normalt. Vi forsøger dog, i det omfang det er muligt, at imødekomme dit ønske om enten at skifte mellem instrumenter eller holde dig til et enkelt.

Ja. Efterskolen PLAY har et topmoderne studie fyldt med kvalitetsudstyr, og der undervises i indspilning og produktion.

Ja, vi optræder med koncerter på og udenfor skolen til forskellige arrangementer.

Ønsker du at høre mere om vores musikefterskole i Jylland?

Kontakt Efterskolen PLAY
Mail: kontor@efterskolenplay.dk
Tlf: 60 40 04 60