Contemporary dance

Danselinjen på Efterskolen PLAY er til dig, der gerne vil arbejde teknisk og nørdet, men også med kreativitet, udtryk og historiefortælling.

efterskolens danselinje

Danselinjens primære fokus er contemporary dance. Denne alsidige stilart bruger teknikker fra traditionel moderne dans, ballet, jazz, funk, gymnastik og acro.

EFTERSKOLENS DANSELINJE


Danselinjens primære fokus er contemporary dance. Denne alsidige stilart bruger teknikker fra traditionel moderne dans, ballet, jazz, funk, gymnastik og acro.

Første hold
– sommeren 2023

Fokus er på udtryk af følelser gennem kroppens bevægelser. I contemporary arbejder vi med release/contraction-teknikker, floorwork, fall and recovery, improvisation, isolations, musikalitet, forskellige spring, forskellige drejninger, alt i alt for at skabe en stærk teknisk danser med et personligt udtryk.

Ud over contemporary dance får du undervisning i ballet og jazz for at skabe et solidt teknisk grundlag med en stærk og smidig krop. Du får også undervisning i improvisation, som både dækker individuel improvisation og kontaktimprovisation. Her arbejder du med impulser, stemninger, partnerarbejde og får mulighed for virkelig at udforske og lege med bevægelserne.

Vi har fokus på at give dig de bedste forudsætninger for at kunne bevæge dig præcis, som du ønsker, i de stilarter der interesserer dig. Derfor er korrekt træning, skadesforebyggelse og mentaltræning en vigtig del af hverdagen. Dansespecifik fysisk træning, herunder styrketræning, stabilitetstræning og smidighedstræning, er på skemaet hver uge, og du får hjælp til at lave programmer, der passer præcis til din krop og dine mål.

Hvad får du som elev på danselinjen?

Et sted, hvor du kan fordybe dig og indgå i et motiverende og seriøst fællesskab med andre unge, der deler din interesse for dans.

Ansvarlig for contemporary dance-linjen:
Mira Lightwood

Mira har tyve års erfaring som professionelt udøvende danser, koreograf og underviser. Hendes primære stilarter er contemporary, moderne, jazz, ballet og musical. Hun er desuden uddannet fysioterapeut og cand.scient. i konkurrence- og eliteidræt med fokus på talentudviklingsmiljøer og sportspsykologi i kunst- og kulturdomæner. 
 
Mira er stifter af og kunstnerisk leder på sit eget dansekompagni og sin egen danseskole, vinder af forskellige koreografikonkurrencer, herunder dansens dag Odense 2015 og 2016, underviser, koreograf og coach for deltagere ved nationale og internationale konkurrencer.
Ved siden af alt dette er hun talentkoordinator, udvikler og underviser på Billund Kulturskole, samt medarrangør og performer på forskellige festivaler som f.eks. Odense Havnekulturfestival, Odense Internationale film festival, Karusel, Tinderbox m.fl.
 

På danselinjen får du

Individuelle trivsels-/karrieresamtaler
Formålet er at sikre din trivsel og udvikling gennem dit skoleår samt rådgive om, hvad de næste skridt med dansen kunne være for dig.

Weekend-workshop en gang om måneden
Her bruger vi 3-6 timer på at arbejde med en anden stilart end de normale. Det gør vi for at skabe anderledes oplevelser, hvor vi bliver udfordret og skal arbejde på andre måder både kropsligt og mentalt. Det kunne f.eks. være hip hop, audition-træning, house, gaga, drama, koreografi-skabelse, sang, møde med professionelle dansere osv.

Studietur
F.eks. til Berlin eller New York. Formålet med danselinjens studietur er at besøge og opleve forskellige danseskoler og dansestilarter, opleve en ny kultur sammen med andre, netværke med evt. fremtidige skoler og kolleger.

Arrangementer
Du får muligheden for at se danseforestillinger og overvære artist talks rundtomkring i landet.

Konkurrencer
Du får mulighed for at optræde og deltage i konkurrencer.

Play Project
Lav dit eget projekt, dansevideo, miniforestilling eller din egen koreografi.

Hvad skal du kunne, inden du starter?

Vi regner med, at du har danset contemporary eller moderne dans, inden du starter. Det er helt okay, hvis du ikke har danset ballet/jazz og impro før. Desuden skal du have lyst til at være åben og nysgerrig, så du kan udvikle dig.

Vil du høre mere om vores danseefterskole i Jylland?

Kontakt forstander JP Nielsen
Mail: forstander@efterskolenplay.dk
Tlf: 22 90 22 38