Hverdagen på Efterskolen PLAY er fuld af gode oplevelser, fællesskab og udvikling, men weekenderne er noget helt særligt; her har vi nemlig for alvor mulighed for at dykke ned i fællesskabet – at lege, fordybe os og skabe gode minder med hinanden. Derfor ønsker og håber vi, at du og dine kammerater har lyst til at blive på PLAY i weekenderne.
Ikke to weekender er ens
Vi har fem forskellige weekendtyper, og det betyder, at der fra uge til uge er stor forskel på, hvordan weekenderne former sig.
I løbet af året er langt de fleste weekender almindelige weekender med eller uden tema. Derudover er der obligatoriske weekender og enkelte forlængede weekender.
Almindelige weekender
I almindelige weekender bestemmer du selv, om du vil være på efterskolen, eller om du vil hjem.
Du vælger om tirsdagen, om du vil være på PLAY i den kommende weekend eller ej.
Du har mulighed for at bruge din weekend på fire forskellige måder:
- Hjemme hele weekenden.
- På PLAY hele weekenden.
- På PLAY fredag til lørdag og hjemme lørdag til søndag.
- Hjemme fredag til lørdag og på PLAY lørdag eftermiddag og frem.
Vi oplever, at nogen kan have lyst til at være på PLAY og tage del i weekendens aktiviteter og fællesskab, men samtidig har brug for at komme hjem og lade op en enkelt dag, for at være klar til den nye uge. For at tilgodese dette behov, har vi valgt at give dig og dine kammerater mulighed for at dele weekenden op med en dag på PLAY og en dag hjemme.
Weekenden begynder fredag klokken 15.30, når vi har rundet ugen af med fællessang og ønsket hinanden god weekend.
Hvis du har været hjemme, vender du tilbage til PLAY søndag aften mellem klokken 18.00 og 21.00. Her finder du tilsynsvagten og melder din ankomst. Klokken 21.00 mødes vi i Fællesskabet, siger hej til hinanden og gør klar til at tage hul på en ny uge på PLAY.
Almindelige weekender uden tema
I almindelige weekender er aktiviteterne en blanding af noget, de ansatte, der har weekendtilsyn, planlægger, og ideer og ønsker, du og dine kammerater selv byder ind med.
Der vil ofte være både tilbud, du selv bestemmer, om du vil deltage i eller ej, og fællesaktiviteter, som alle deltager i. Nogle gange foregår aktiviteterne hjemme på PLAY, hvor der som i hverdagene naturligvis er mulighed for at benytte sig af alle skolens faciliteter – andre gange kan weekenden byde på en tur ud af huset.
Du vil opleve, at der er stor variation i weekendernes indhold. Det er der, dels fordi der er stor forskel på, om I er et lille eller et stort hold elever, der bliver på skolen, men også fordi I som elever er forskellige og har forskellige ønsker og ideer – og fordi vi personaler, der har weekendtilsyn, er lige så forskellige som jer unge mennesker.
Weekendmulighederne er mange, og det bliver helt sikkert både hyggeligt og sjovt, og så giver det anderledes oplevelser og minder.
Tema-weekender
Weekenden har et forudbestemt tema, som præger dagenes indhold. Det kan forme både de aktiviteter, I laver, hvad der bliver serveret ved måltiderne og så videre.
Temaerne kan være meget forskellige, og vi når vidt omkring i løbet af et skoleår. Herunder kan du læse eksempler på temaweekender, der har været på PLAY.
Fredag aften: Sejlerfilm.
Lørdag mellem brunch og eftermiddag: Bygge skibe til kapsejlads, mens der hygges og høres sømandsmusik.
Lørdag eftermiddag: Kapsejlads afvikles.
Lørdag aften: Her serveres et rigtigt sømandsmåltid, nemlig skipperlabskovs med det hele.
Søndag formiddag: Fri hygge og afslapning.
Søndag eftermiddag: Folde papirbåde og holde kapsejlads i åen.
Fredag aften: Fri hygge.
Lørdag mellem brunch og eftermiddag: Gøre klar til oktoberfest. Dække bord og pynte op, forberede lege og lave kahoots samt lave playliste til aftenen.
Lørdag aften: Oktoberfest. Køkkenet serverer schnitzler med alt, hvad der hører til. Derefter afvikles lege, kahoots mv., og der serveres snacks og punch til aftenhyggen.
Søndag: Fri til at hygge og slappe af med vennerne.
Fredag aften: Filmhygge med popcorn i Fællesskabet.
Lørdag eftermiddag: Pynte op til børnefødselsdag.
Lørdag aften: Fødselsdagsmiddag samt masser af dessert og hygge. Find din indre MGP-sanger frem, træn dine skills til konkurrence i hurtigst spiste lakridssnørebånd og gør dig klar til en omgang gemmeleg på skolen.
Søndag: En tur i svømmehallen.
Obligatoriske weekender
I obligatoriske weekender bliver alle på PLAY.
Linjeweekender
I linjeweekenderne dedikerer vi tiden til fordybelse på linjefagene. Indholdet i disse weekender kan være meget forskelligt fra linje til linje, men også fra gang til gang. Aktiviteterne kan både være hjemme på PLAY, eller de kan byde på en tur ud af huset.
Du kan læse mere om, hvad indholdet på sådanne dage kan være, ved at klikke ind på beskrivelserne af de forskellige linjefag. En ting er dog sikker: Uanset hvilket linjefag du vælger, bliver dagene sjove, hyggelige, lærerige og spændende – og ikke mindst fulde af oplevelser. Du og dine kammerater bliver tættere og styrker fællesskabet på linjen, og så giver dagene med fordybelse og dedikation dig et ekstra skub til din udvikling på linjefaget.
Andre obligatoriske weekender
I løbet af året er der obligatoriske weekender, hvor vi sætter fællesskabet og oplevelser med hinanden i centrum. Indholdet på disse weekender kan være forskelligt, men fælles for dem er, at du og dine kammerater alle sammen bliver på skolen hele weekenden.
Skoleårets første weekend er en obligatorisk weekend. Den er en del af introperioden, hvor vi bruger tiden på at være sammen, lære hinanden at kende og skabe et solidt fundament under fællesskabet på PLAY.
Andre eksempler er en weekend med forældredag samt en weekend med gallafest sidst på året.
Forlængede weekender
Enkelte gange i løbet af året er der forlængede weekender – her skal du og dine kammerater tage hjem.
Vi har fx forlænget weekend, når introperioden er slut, og vi alle trænger til at tanke ny energi, inden vi tager hul på den rigtige hverdag sammen.