EN KLAR HOLDNING TIL SUNDHED

Første hold
– sommeren 2023

På vores efterskole tænker vi sundhed ind i alt det, vi gør. Det drejer sig altså ikke kun om det, vi laver i træningshallen og spiser i kantinen – det handler også om søvn, hygiejne og rusmidler.

Kost

Når man leger, arbejder og træner hårdt, skal der en sund, næringsrig og alsidig kost til. Vores skolekøkken vil have fokus på bæredygtighed, madspild og økologi, og det er vores mål, at økologien udgør mindst 50 %.

Der vil blive serveret tre hovedmåltider og tre mellemmåltider hver dag, og derudover vil der altid være adgang til frugt og fuldkornsbrød. Hvis du har allergier, er vegetar eller veganer, skal du heller ikke gå sulten i seng. Oplys dine ønsker ved ansøgning, så sørger vi for, at de bliver imødekommet.

Vi ser helst ikke slik, junkfood, koffein og sukkerholdige drikke på skolen. Der vil selvfølgelig blive serveret kage mv. ved fødselsdage og særlige lejligheder.

Sund kost er en del af efterskolens sundhedspolitik

Søvn

Søvn er den vigtigste, men også mest undervurderede, parameter for menneskers udvikling. Den restitution, søvnen giver, er afgørende for både indlæringsevne og fysisk udvikling. Derfor har vi faste sengetider, og derfor skal de overholdes.

Fysioterapi

I en aktiv hverdag kan skader ikke undgås. For at sikre den optimale behandling og genoptræning, vil der dagligt være adgang til en uddannet fysioterapeut på skolen.

Hygiejne og sygdom

Fra skolens side vil vi opretholde et højt niveau af hygiejne, og vi forventer, at eleverne bidrager til dette. Men, når så mange mennesker er samlet, kan sygdom ikke undgås. Hvis du bliver syg, melder du dig ved den ansvarlige lærer, som så vil vurdere det videre forløb sammen med dig.

Kontakt JP Nielsen
Mail: jp@efterskolenplay.dk
Tlf: 22 90 22 38