Vision

Hvorfor er der brug for endnu en efterskole i Danmark? Og hvordan vil Efterskolen PLAY være anderledes end de andre? En af initiativtagerne bag den nye efterskole, Flemming Pedersen, direktør ved Idræts- og Kulturakademiet Billund, svarer:

– Visionen med Efterskolen PLAY er at skabe en efterskole for unge, som både er nysgerrige på verden og har en stærk interesse, som de ønsker at fordybe sig i.

Nogle elever fra Efterskolen Play i Grindsted

– Den nye efterskole udspringer af talentmiljøet i Billund Kommune og er inspireret af kommunens unikke vision om at være Børnenes Hovedstad. Vi vil gerne trække endnu flere unge talenter til vores område, og vi syntes, at der manglede en efterskole, der tilbyder 10. årgang med et højt niveau af fysisk træning samt mental og social udvikling inden for en række sportsgrene. Derfor tog vi initiativ til at etablere skolen, og i processen har vi fået uvurderlig støtte fra Billund Kommune, KIRKBI og LEGO.

– Kommunens skoler arbejder ud fra idéen om læring gennem leg, og den tankegang tager vi med os. Selvom skolens elever ikke er børn længere, men unge mennesker, så er den legende tilgang stadig meget værdifuld. Når kreativiteten, intuitionen og humøret får plads i undervisningen og træningen, bevarer man lysten til at lære, og det nye hænger bedre fast. Og det fungerer hele vejen til toppen – nogle af verdens bedste idrætsudøvere er netop nået så langt, fordi de holder fast i det legende element midt i al alvoren. Jo sjovere noget er, jo mere har man lyst til at træne og gøre sig umage, slutter Flemming Pedersen.