EFTERSKOLEÅR MED DESIGN

Som noget helt unikt tilbyder Efterskolen PLAY linjen Design og Konstruktion. Linjen er udviklet i samarbejde med Designskolen Kolding, og her vil eleverne blive undervist i at skabe praktiske løsninger på nogle af verdens udfordringer. Linjen kommer til at indeholde træning i designprocesser, konstruktion af prototyper og test af løsningerne i den virkelige verden.

 Anne-Lene Sand, der er designforsker og Ph.d. i børne- og ungdomskultur, bliver leder af design- og konstruktionslinjen på Efterskolen PLAY. Hun fortæller:


– Alle de smarte løsninger, vi omgiver os med i hverdagen, er udtænkt af gode designere. Det kan være komplekse produkter som elbiler og vindmøller, men også genialt enkle ting som fx
Lifestraw, der giver mennesker adgang til rent drikkevand.

– Der er brug for meget mere godt design i verden, og derfor har vi skabt design- og konstruktionslinjen i samarbejde med LEGO. Hos LEGO arbejder man professionelt med design og konstruktion, og vores samarbejde betyder, at eleverne på linjen vil lære velafprøvede teknikker til at tænke, udvikle og teste idéer med.

– Hvis man drømmer om at arbejde som designer eller konstruktør for LEGO, er det selvfølgelig en helt oplagt linje at søge ind på. Men det, man lærer, kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Hvis den unge sigter mod en fremtid indenfor fx mode, reklame, adfærdsdesign eller teknik, så lærer han eller hun fundamentale skills hos os, de kan bygge videre på, uddyber Anne-Lene Sand.

 

Læs mere om design- og konstruktionslinjen her.