Mød ildsjælene på Efterskolen PLAY: Anne-Lene

Anne-Lene Sand er linjefagsansvarlig for Design & Konstruktion – og så er hun designforsker, Ph.d. i børne- og ungdomskultur og en del af “Lab for Leg og Design” på Designskolen Kolding.

Hun repræsenterer således et stærkt samarbejde med Designskolen Kolding, som vi er utroligt stolte over at få lov til at lege med. Anne-Lene sætter her ord på vores makkerskab 👇🏼

”Hos Designskolen Kolding har vi først og fremmest valgt at indgå i samarbejde med Efterskolen PLAY og varetage linjen Design & Konstruktion, fordi der er tale om en efterskole, som integrerer unge og leg – og det giver os som designforskere mulighed for at eksperimentere med og udforske, hvordan unge leger. Vi har fået en unik mulighed for at udvikle og bygge et Laboratorium og to værksteder, som er skræddersyet til design og konstruktion, og det giver os unik mulighed for at lege med materialer, 3D-print, lasercuttere, stoftryk, print m.v. Som skole er efterskolen samtidig interessant, fordi de unge er der hele døgnet, og vi er interesseret i at understøtte det sociale fællesskab blandt unge gennem det at gøre og hænge ud med materialer.

Vi bidrager med et fagligt dygtigt underviserteam bestående af kommunikationsdesignere, industrielle designere, designantropologer og interiør- og rumdesignere. Undervisernes tilgange til leg er udviklet på Designskolen Kolding i Lab for Leg og Design, hvilket gør, at vores tilgang ikke er set før i efterskoleregi, og at vi samtidig kan udvikle vores metoder i relation til målgruppen af unge. Vi har desuden sat midler af til et forskningsprojekt, som skal bidrage med viden om unge, leg og design.”

Læs mere om Design og Konstruktion på Efterskolen PLAY her.